De staking van de medewerkers van afvalinzameling en reiniging is beëindigd. Er is gelukkig een akkoord over de CAO.
Wij gaan per direct weer aan de slag met het schoonmaken van de stad. Wij hebben een achterstand van twee dagen. Dus het kan even duren voor we onze normale routes weer kunnen rijden. Houd daar alstublieft rekening mee.Download en print em zelf ook hier!

‘Hou afval volgende week thuis’


De gemeente roept Amsterdammers op om hun afval volgende week thuis te houden vanwege de aangekondigde staking. Gemeentemedewerkers die afval inzamelen en straten schoonhouden leggen vanaf maandag 20 februari een week lang het werk neer. Zij voeren actie voor een betere cao.

Vakbonden hebben tot de staking opgeroepen. Het is nog niet bekend hoeveel ambtenaren meedoen. Grof vuil, huishoudelijk afval en bedrijfsafval zullen volgende week niet worden opgehaald, aldus de gemeente. Prullenbakken worden niet geleegd en de straten niet geveegd.

“Houd die week uw afval als het kan thuis”, zo roept de gemeente op. “Als het niet anders kan, kunt u het afval zo compact mogelijk in de container doen. Dan raken de bakken minder snel vol en verstopt. Zet geen huisvuilzakken en minicontainers op straat.” Wethouder Hester van Buren (Personeel en Organisatie) hoopt snel weer met de vakbonden aan tafel te gaan.

https://www.at5.nl/artikelen/219097/wethouder-voorspelt-flinke-gevolgen-van-staking-vuilnisophalers