Hou je van een schone buurt? En van koffie? Lees dan vooral verder.

In Nieuw-West bieden veel horecagelegenheden een gratis kop koffie aan als je zwerfafval hebt geprikt. In ruil voor een volle vuilniszak zwerfafval krijg je een gratis kopje koffie. Dit initiatief is opgezet door het VuilnisOproer Nieuw-West. Inmiddels hebben 18 horecagelegenheden in Nieuw-West zich aangesloten bij de actie 'Koffie in ruil voor zwerfvuil'.
 
Hoe werkt het?
Ga met je prikstok zwerfafval prikken. Heb je die niet? Geen probleem, want je kunt die meestal bij de deelnemende horecagelegenheden lenen. Als je een volle vuilniszak zwerfafval geprikt hebt, lever je deze in bij één van de deelnemende horecagelegenheden en vraag je om een kop koffie. Het mag ook thee zijn of iets anders wat de ondernemer je aanbiedt. 
Iedereen blij: de ondernemer met het goedkoop schoonhouden van zijn buitenomgeving en gratis reclame. En jij met je gratis koffie, je schone leefomgeving en je opgeruimde gevoel. 
 
Beperkingen?
Ja, er wordt geen alcohol geschonken in ruil voor zwerfvuil!
 
Hoe weet je welke horecagelegenheden meedoen?
Op de kaart op de website van het vuilnisoproer vind je de deelnemende horecagelegenheden in Amsterdam Nieuw-West, dankzij .

Deelnemende ondernemers zijn: