Les Pols is een maar liefst 90 lentes tellende Amsterdammer!
Minimaal eens per week zuivert hij het blokje rondom zijn huis van rondzwervend afval - als het lukt dan. 

De huidige thuisbasis van Les is het Amsterdamse Geuzenveld, maar ook in het Gooi voelt hij zich thuis. De jazzwereld was de branche waar Les zijn met hart en ziel in heeft gewerkt. Wie ook maar een klein beetje bekend is met de sterren uit de jazz-wereld zit al snel met zijn oren te klapperen. Wally Bishop, Thad Jones, Toots Thielemans, zomaar een greep uit de vele beroemdheden die hij heeft gefaciliteerd en een podium bood. Hij heeft ze allemaal zien én horen optreden. Indrukwekkend!

Terug naar het zwerfvuil.
Samen met zijn vrouw is Les heel wat jaren geleden een prikgroep gestart. Helaas is het zwaan-kleef-aan-idee nooit echt van de grond gekomen. Inmiddels is zijn vrouw hem drie jaar geleden ontvallen. Een groot verdriet natuurlijk, maar Les prikt nog dapper door!

Natuurlijk piept en kraakt het bij Les, dat kan ook niet anders als je 90 bent. Tegelijkertijd komt hij behoorlijk kwiek over! Lopen kan hij goed en hij is nog steeds goed bij de pinken.

Nog niet zo lang geleden heeft Les een beroerte gehad. Gelukkig is de schade relatief beperkt gebleven. Rustig aandoen, zo was het devies. Maar nee hoor, na twee dagen nam Les de prikstok alweer ter hand!

Tijdens het prikken maakt Les veel praatjes met mensen. Ook spreekt hij mensen aan op het weggooien van afval. Hij gooit hierbij zijn brutaliteit én charme in de strijd! Dát hoort bij zijn sterrenbeeld Schorpioen, zo zegt hij zelf.
Helaas heeft hij ook het idee dat zijn woorden weinig effect hebben. Eigenlijk schat hij in dat het afval probleem in Geuzenveld pas over 1 of 2 generaties echt zal veranderen.

Hoewel hij soms voor gek verklaard wordt, blijft Les prikken zolang het fysiek mogelijk is. Hij vindt het belangrijk om iets goeds te doen, maar, aldus Les, het  moet ook simpel zijn.Ook zo benieuwd wie het uiteindelijk geworden is?
Klik hier voor de officiële uitreiking!