Als je op donderdagmiddag 2 maart 2023 bedenkt om op dinsdagochtend 7 maart het parkeerterrein van het Sloterparkbad schoon te gaan maken en je krijgt bijna 30 vrijwilligers op de been, dan kan je concluderen dat het parkeerterrein dat nodig had.
Wat een bende! Uiteindelijk heeft een veegwagen van de gemeente veel opgeruimd, maar daarnaast zijn meer dan 20 vuilniszakken, een fiets, luxaflex, etc. etc. verwijderd van het parkeerterrein en van de taluten. 
 
De door het VuilnisOproer Nieuw-West opgeroepen vrijwilligers waren afkomstig uit de Natuurkamer en de Heemtuin, de buren van het zwembad (Noorderhof Noord) en 10 BBV-ers. De parkconcièrge Sloterpark, Michel Aaij had hulptroepen voor vuilafvoer en veegwagen ingeroepen en spande linten om parkerende auto's weg te houden van de vervuilste plekken. De actie duurde een uur en de opbrengst was te bizar voor woorden.
 
Na afloop bedankten Nazmi Türkkol, lid van het dagelijks bestuur Nieuw-West en Marcel van Moerkerk, hoofd facilitaire dienst Sloterparkbad, iedereen voor het trotseren van regen en sneeuw. Nieuw-West is weer een stukje schoner!
 
Marcel heeft toegezegd om het parkeerterrein in deze schone staat te houden!
 
Spijt dat je er niet bij was en/of zin om het Sloterpark schoon te maken? Dat kan! Zaterdag 25 maart vanaf 14 uur begint het RuimRondjeSloterplas vanaf de Natuurkamer of het Boothuis om na terugkomst te genieten van soep of een drankje. Neem liefst zelf een afvalring en prikstok mee of krijg die ter plaatse.
Je rondje Sloterplas duurt dan een half uurtje langer, maar je laat wel wat achter...