Welkom bij "De Schoonste School van Nieuw-West” - een initiatief van het VuilnisOproer dat de kracht van de jeugd viert en hun vermogen om positieve verandering in onze gemeenschap teweeg te brengen. Samen bouwen we aan een schonere toekomst, het begint hier, in de handen van de volgende generatie!

Basisscholen spelen een cruciale rol bij het vormgeven van milieubewustzijn en het behouden van een schone leefomgeving. Daarom dagen we scholen uit om hun inspanningen te tonen en de wedstrijd "De Schoonste School van Nieuw-West" te winnen.Is je school actief bezig met opruimen, afvalprikken of afval scheiden? Denk je dat je de schoonste school hebt van heel het stadsdeel? Een mystery guest staat klaar om langs te gaan bij alle basisscholen in Nieuw-West en te ontdekken welke basisschool de schoonste is. Deze wint een geldprijs van €500!

Elke week organiseren VuilnisOproer prikdagen en gastlessen op verschillende basisscholen. De kids vinden vooral de prikdagen geweldig. Tijdens deze prikdagen krijgen we niet alleen een beter beeld van de hoeveelheid afval op straat, maar leren we ook samen de waarde van een schone leefomgeving kennen.Amsterdam Nieuw-West staat voor een uitdaging op het gebied van afval en bewustwording. Basisscholen zijn al begonnen met afvalscheiding, maar we willen dit nog verder stimuleren en bewustwording creëren. Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen en een duurzamere toekomst opbouwen voor ons allemaal!

Deze competitie is meer dan alleen een wedstrijd; het is een kans om samen te werken aan een gemeenschappelijk doel en de impact van ons handelen te begrijpen. Wij geloven dat door het stimuleren van milieubewustzijn op jonge leeftijd, we een blijvende verandering kunnen bewerkstelligen die onze planeet en toekomstige generaties ten goede zal komen.
Doe mee aan "De Schoonste School van Nieuw-West” en laten we samen een verschil maken voor een schonere, mooiere wereld.